חג השבועות מתקרב ולכבוד החג, הייתי בדרכי ל"ארץ זבת חלב" או כשמה היותר שגור בפינו "משק מרקוביץ" במושב נחלים כדי לבקש מאהרון, בעל הבית רשות לצלם אצלו ולראיין אותו לקראת החג.
פגשתי את אהרון, בכניסה למעדניה. בעקבות הקורונה, אהרון העמיד עמדת טעימה בחוץ, מהסיבה שבפנים אי אפשר להוריד מסכה ולכן אין אפשרות טעימה.
המוטו של אהרון, "קודם כל תטעמו", אחר כך תחליטו אם אתם רוצים לקנות. גם אם החלטתם שלא מתאים לכם, זה בסדר.
אהרון סיפר לי, שהרצון הזה להעניק מעצמו הגיע בגלל חוויה לא נעימה כשהיה ילד. לאחד החקלאים היה מטע של אפרסקים והריח של האפרסקים "שיגע" לו את החושים, וכל מה שהוא רצה זה לטעום אפרסק והחקלאי סרב.
מאז הוא החליט, שאין מצב שמי שיגיע למחלבה/מעדניה, יצא בידיים ריקות. לקוחות/ספקים או סתם כאלו שמגיעים להתרשם מהגינה המהממת שלו.
הכתום המשגע הזה, שולט ישר כשנכנסים למשק. אי אפשר להתעלם!
הגשמת חלומות
אני רואה אוכל באופק?
אני רואה אוכל באופק?
הגשמת חלומות
"מאז ומתמיד אהבתי כבשים", כך סיפר לי אהרון.
כאשר הייתי ילד קטן, ביקשתי מאבי שיקנה לי כבשה והוא סרב ובסוף הגשמתי חלום.
לאהרון ותמי אשתו, יש משק מהמם, עם המון פרחים, בריכה עם דגי זהב, בריכה עם חבצלות מים, ולא משנה באיזו שעה תגיעו, לא מפסיקים לשמוע את הקרפדות מדברות. הכי חשוב, דיר משגע של כבשים, עם מרחב מחייה, תרנגולות ואפילו תרנגול אחד שלא מפסיק לקרוא.
מקום ששווה להגיע אליו!
בחייאת, תעזבי אותי בשקט, לא אוהבת להצטלם... הולכת לתפוס שנ"צ
קצת מהגינה המהממת של אהרון ותמי
לאהרון יש סבלנות לספר לכל לקוח ולקוח על הגבינות שלו, על השמות שהוא נתן לגבינות – רק שמות ישראליים, ולרוב שמות שקשורים לים. הטעימות לרוב הן טעימות קטנות, מפני שכפי שאהרון מסביר מהי גבינה טעימה: "ככל שאתה אוכל פחות, אתה מרגיש יותר את הטעם". ואכן, הגבינות שלו מלאות בטעמים, מרגישים אותן בכל חלל הפה. כשמגיעים למעדניה כדי לקנות גבינות, העובדות נוהגות לשאול לכמה אנשים. כך הם יכולות להציע כמה כמות כוללת של גבינות כדאי לקנות. לא יותר מ-50-100 גרם לגבינות לאדם (על כל הגבינות הנקנות). אין צורך לקנות יותר מזה.
אהרון, הוא מסוג האנשים שאם לא עושים עם כל הנשמה, לא עושים בכלל.
הוא מושל ביד רמה במחלבה. אפשר לומר שאת רוב העבודה הוא עושה במו ידיו, וידיו, הן ידיים של עובד.
הגבינות מקבלות ממנו המון השקעה ואהבה. כל גבינה מטופלת על ידו מינימום 20 פעמים, עד שהיא נכנסת למעדניה למכירה.
כל הגבינות נמכרות באותו מחיר – 17.90 ש"ח ל-100 גרם.
מבחר קטן מהגבינות שבמעדניה
אפילו יוגורט טעים יש פה!
אחרי כל הסבר מעמיק שאהרון מסביר לטועמים שלו, הוא שואל: "אתם רוצים לטעום מהיוגורט שלנו"?
הוא אפילו לא מחכה לתשובה, ועם חיוך על הפנים, הוא מוזג לכוס קטנה ונותן לכולם טעימה.
רגע לפני שהלכתי הביתה, אהרון נכנס לתוך המעדניה ושלח אותי לדרכי עם בקבוק של יוגורט תות שדה.
טעם של גן עדן.
כטיזר לפוסט הזה, העליתי חידה בפייסבוק, בה שאלתי מי לדעתכם מניבה יותר חלב. מוזמנים לקרוא פה, ואז לחזור לקרוא את התשובה.
מי מניבה יותר חלב? הכּוֹבֶשֶׁת או המְהַמֶּמֶת?
מי מבין השתיים מניבה יותר חלב במהלך השנה?
לפי המידע שקיבלתי מאהרון, הפרה המְהַמֶּמֶת מניבה כ-12,000 ליטר חלב בשנה והכבשה הכּוֹבֶשֶׁת מניבה כ-400 ליטר חלב בשנה.
לגבי העיזים – הן מניבות כ-700 ליטר חלב לשנה, אבל אותן לא צילמתי, אז תצטרכו פשוט לדמיין איך הן נראות.
רגע לפני שאנחנו נפרדים ומאחלים אחד לשניה חג שבועות שמח, אספר לכם שבחורף, החלב של הכבשה טעים יותר ועשיר יותר בטעמים. הוא מרוכז יותר, 6% שומן לעומת 4.5% בימי הקיץ. ההבדל נובע בגלל שבחורף הכבשים נוטות לשתות פחות מים מאשר בקיץ ושתיית המים מדללת את החלב.
והכי חשוב לדעת, שהגבינות במשק מרקוביץ נעשות בעבודת יד, לא מתועשות, ואין להן טעם כמו שום גבינה אחרת.
ברור שעכשיו תגיעו לבקר במשק מרקוביץ.
בהגיעכם, שימו לב לשלטים שההליכה היא על השבילים בלבד. מותר לטייל, להתרשם מהצמחייה השופעת, אבל חובה לשמור על המקום, כאילו זה שלכם.
אם הגעתם עד הלום, סימן שנהניתם מהכתיבה, מהמידע והצילומים.
מוזמנים לכתוב לי תגובות לכאן ולכאן.
סקרנים לקרוא את מה שכתבתי לכבוד חג השבועות בשנה שעברה? ליחצו כאן 🙂
יש סיכוי שטרם קראתם למה התחיל הבלוג ועל שום מה השם?
דלגו לכם לרגע לעמוד של מְפֻקְסֶלֶת ותבינו למה 🙂
בינתיים, חג שבועות שמח לכולם – והכי חשוב, חג רגוע ושלו.
10 תגובות
אני כל כך אוהבת לבקר בכאלה מקומות. מחכה לימים רגועים להמשיך לטייל. בינתיים, נהנתי לטייל איתך.
תודה רבה הילה על שטיילת איתי ונהנית.
בהחלט מקום ששוה להכיר.
רחל
איזה פוסט נפלא!
בהחלט עשית לי חשק להגיע לשם 😊
תודה יפעת.
במידה ותגיעי, תודיעי לי וכך ניפגש 😍
נהניתי מאוד מהכתיבה השנונה ומהצילומים היפהפיים. בהחלט געגוע למשק הזה, תודה על התזכורת. חוה לוי
תודה רבה חוה שנכנסת וקראת ונהנית.
בהחלט משק משגע, שווה להזכר ולבוא לבקר שוב.
רחל
הכרתי ונזכרתי למה כל כך אהבתי.
המילים והצילומים שלך לוקחים אותי היישר לנחלים ברגע שמתאפשר… תודה!
תודה אהובה.
לא לשכוח להתקשר כשאת פה, שתבואי גם אלי 😍
כתבה מקסימה ומעניינת
ותודה שהכרת לי מקום חדש💓
תודה רבה שלי.
איזה כיף שאהבת ותמיד אני שמחה להנגיש מקומות חדשים 🙂